Linnéa Wallgren

Intresset för naturvetenskap och en bra skoltid fick Linné Wallgren att vilja bli lärare. Nu läser hon andra terminen på ett av lärarprogrammen vid Stockholms universitet.
– Jag trivs jättebra. Lärarna är superduktiga och engagerade, man känner att de verkligen gör sitt bästa för att man ska trivas och klara utbildningen. Dessutom får jag ju fördjupa mina kunskaper inom naturvetenskapliga ämnen och det är superkul, säger Linnéa.

Hon valde att läsa utbildningen vid Stockholms universitet eftersom hon hört så många positiva saker från vänner och bekanta som pluggade där. Och nu när hon själv är student instämmer hon i berömmet.
– Stockholm är en fantastisk stad, inte minst som studentstad. Trots att det är så pass stort så är det en väldigt studentikos atmosfär. Det finns många olika studentföreningar, vilket gör att alla kan hitta något som passar just dem. Och det pluggar många utbytesstudenter i Stockholm, så man får vänner från hela världen, säger hon.

Utbildningen som Linnéa läser heter Ämneslärarprogrammet i matematik och naturvetenskapliga ämnen (med inriktning mot gymnasiet). Det är en femårig utbildning, och även om hon stortrivs på universitetet så längtar hon efter att själv få undervisa.
– Jag tycker om att lära mig nya saker, men det ska bli minst lika roligt att få föra vidare mina kunskaper. Och jag hoppas kunna vara lika inspirerande som de lärare jag har haft och har, för det är ju mycket tack vare dem som jag tycker att naturvetenskap är så roligt. Man märker så väl när läraren brinner för ett ämne och det vill jag att mina framtida elever ska känna när jag undervisar, säger Linnéa.

Text: Sara Palmqvist
Foto: Cecilia Österholm