Institutionen för matematikämnets och naturvetenskapsämnenas didaktik

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Institutionen för matematikämnets och naturvetenskapsämnenas didaktik
Bok

Ny bok: Skolutveckling i teori och praktik

Karim Hamza och Per Anderhag vid Institutionen för matematikämnets och naturvetenskapsämnenas didaktik (MND) bidrar med ett kapitel i den nyutkomna boken Skolutveckling i teori och praktik (Anette Olin och Åsa Hirsh, red.).

Tuula

Rekordmånga deltagare i årets upplaga av Lärarnas forskningskonferens

Den 27 oktober genomfördes Lärarnas forskningskonferens (LFK) 2020, den nionde i ordningen. I år var 570 deltagare anmälda vilket var nytt rekord, konferensen genomfördes denna gång helt digitalt via zoom.

Ruta med I

Smittspårning och testning för covid-19

Information för medarbetare och studenter om provtagning för covid-19, antikroppstester och smittspårning.

Jonna Wiblom

Kritisk granskning på internet är mer än källkritik

Är det farligt att dricka mjölk? Kan havremjölk vara ett mer hållbart alternativ? I en ny avhandling i didaktik vid Stockholms universitet undersöker Jonna Wiblom hur gymnasieelever kritiskt granskar hälsoinformation på internet och hur förmågan till kritisk granskning kan utvecklas i naturvetenskaplig undervisning.

Ruta med i

Undervisning HT-2020 på MND - delvis distans, delvis campusträffar

MND kommer att under hela höstterminen (t.o.m 21-01-17) bedriva stor del av undervisningen online, dvs på distans via zoom. Några kurser kommer att ha en del campusträffar där vi följer de restriktioner som gäller. Alla studenter kommer få ett mail med mer information om vad som gäller för respektive kurs. Vi hoppas kunna öppna upp för mer campusundervisning senare under terminen.

I möjligaste mån ska VFU-kurserna fortgå som vanligt höstterminen 2020. Se även vanliga frågor och svar

VT21

Undervisning VT-2021 på MND - delvis distans, delvis campusträffar

MND kommer att under hela vårterminen, period AB och CD bedriva stor del av undervisningen online, dvs på distans via zoom. Några kurser kommer att ha en del campusträffar där vi följer de restriktioner som gäller. Alla studenter kommer få ett mail med mer information om vad som gäller för respektive kurs. Vi hoppas kunna öppna upp för mer campusundervisning senare under terminen.

VFU-kurserna fortgår i möjligaste mån som vanligt även vårterminen 2021. Se också vanliga frågor och svar